Villa Ioanna – Eliza was here

Villa Ioanna – Eliza was here

 911,00

meer informatie

Beschrijving

Griekenland staat stiekem toch wel in mijn top drie van favoriete bestemmingen. Ik heb al veel Griekse eilanden bezocht, maar op het vasteland ben ik nog niet vaak geweest. Daarom was mijn keuze snel gemaakt en liep ik vandaag door de gezellige straatjes van het pittoreske plaatsje Parga.

Bij een authentieke taverne aan het water geniet ik van mijn Griekse salade. Als ik om me heen kijk zie ik huisjes in allerlei verschillende kleuren. Ik vind het hier zo gezellig! “Dat zijn Venetiaanse huisjes”, zegt de vriendelijke ober en hij loopt richting mijn tafeltje. “Wat kan ik nog voor je betekenen?” Ik vraag hem waar ik de mooiste strandjes van deze omgeving kan vinden. Hij glimlacht en begint te vertellen. Alles wat hij zegt schrijf ik op in mijn notitieboekje.

Even later zit ik op de watertaxi richting Valtos Beach op aanraden van de Griekse ober. De trip duurt niet lang en als we bij het strandje aankomen plons ik in zee. Deze verfrissing had ik even nodig! Bij een strandtentje verderop bestel ik een ijskoffie en weer word ik bediend door een aardige man. We raken aan de praat en hij vraagt mij waar ik verblijf vanavond. “Dat is een goede vraag”, zeg ik lachend. De ober loopt naar binnen en komt dan terug met een kaartje. “Villa Ioanna”, lees ik hardop. “Ooit door Nederlandse eigenaren opgezet, is dit het perfecte plekje om even tot rust te komen”, zegt hij. "Wacht, ik breng je wel even!"

Aangekomen bij Villa Ioanna word ik ontvangen door Gastvrouw Judith. Zij leidt me naar villa Ioanna waar ik in één van de twee appartementen kan gaan verblijven.  Ik neem plaats op het loungezitje op de veranda en kijk uit over de groene heuvels en wat verder weg een gedeelte van de zee. Wanneer Judith weggaat geeft zegt ze; Eliza je kunt net zo lang kan blijven als je wilt. Met dit fijne vooruitzicht luister ik naar het stromende water van het riviertje en het tjirpende geluid van de krekels. Ja, de ober had gelijk! Dit is de perfecte plek om even tot rust te komen.

Extra informatie

Land

Griekenland

Regio

Preveza (Epirus)

Plaats

Parga

Verzorging

logies

Classificatie

3 – sterren

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Villa Ioanna – Eliza was here” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *